11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Ambasadorul Germaniei a decorat un ofițer român pentru eroismul dovedit în Africa

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier – Klodt, a decorat un ofițer al Armatei Române pentru eroismul dovedit într-o misiune din Africa.

Potrivit unui anunț postat de Ambasada Germaniei, locotenentul Alin Daniel Rentea a fost decorat de ambasadorul Cord Meier – Klodt, în numele ministrului german al Apărării, Annegret Kramp – Karrenbauer.

„Îi adresăm mulţumiri din inimă locotenentului Alin Daniel Rentea! El a contribuit în timpul misiunii Naţiunilor Unite în Mali (MINUSMA) personal şi cu mare grijă la salvarea mai multor soldaţi germani răniţi”, a precizat Ambasada Germaniei.

Ofițerul român a primit, din mâna ambasadorului Germaniei, medalia de bronz a Bundeswehr-ului.

România a contribuit timp de un an la eforturile internaționale de menținere a păcii în Mali cu un detașament al Forțelor Aeriene Române.

În prezent, România mai are un singur militar în misiunea MINUSMA, încadrat într-o echipă internațională care desfășoară misiuni de dezvoltare a cooperării civili-militari (CIMIC), în regiunea Douenza-Timbuktu, din Mali, la limita de sud a deșertului Sahara.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă