17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSocialAlertă de vreme rea! ANM anunță cod galben și portocaliu de ninsori

Alertă de vreme rea! ANM anunță cod galben și portocaliu de ninsori

E alertă de vreme rea! Vin ninsorile, anunță meteorologii, care au emis mai multe alerte deâ viscol, vânt și căderi de zăpadă. Timp de două zile, România se va afla la polul frigului. 

Alertă vreme rea/Cod galben de vânt
La munte, vântul va sufla cu peste 100 km la oră

Alertă de vreme rea: Cod galben de vânt 

Luni, până la ora 16.00 se află în vigoare un cod galben de vânt puternic în cea mai mare parte a țării. Local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h.

În zona de munte, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h. Vizibilitatea va fi redusă din cauza viscolului.

Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

Cod galben de ninsori 

În intervalul 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08, ANM anunță intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ, viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Alertă vreme rea/Cod portocaliu ninsori
Viscolul va limita foarte mult vizibilitatea

Cod portocaliu de viscol 

Până marți, 18 ianuarie, la ora 08.00, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali se vor semnala intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă.

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Alertă de vreme rea. Tot azi, până la ora 09.00, ANM a anunțat cod galben de burniţă şi polei în zone din judeţele Maramureş şi Cluj şi de vânt puternic pentru zonele de munte din judeţele Suceava şi Neamţ.

Urmărește România Liberă și pe pagina de Facebook

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Continuă luptele pentru orașul Lîman din estul Ucrainei

Luptele sunt în desfăşurare pentru controlul oraşului Lîman, un punct cheie în estul Ucrainei, a declarat marţi liderul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, Denis Puşilin,...

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată

Veneția a anunțat că taxa de intrare pentru turiști a fost amânată până anul viitor, notează Euronews. Schimbarea vine în ultima clipă, deoarece anterior au...

4 sfaturi geniale pentru a face cafea acasă

În zilele noastre, avem parte de o creștere masivă a tendinței de preparare a cafelei acasă (mai țineți minte aparatul de spumat lapte pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă