17.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Aglomerație pe Valea Prahovei. Turiștii de weekend se întorc de la munte

Circulația pe DN 1, de la Braşov spre Ploiești s-a aglomerat duminică, după ce turiștii care au petrecut în stațiunile de pe Valea Prahovei au început să revină acasă, spre București. Polițiștii din cadrul centrului Infotrafic recomandă șoferilor să aleagă drumuri alternative, chiar dacă sunt mai lungi, pentru a evita ambuteiajele și, implicit, întârzierile provocate.

Conform unui comunicat de presă al Centrului Infotrafic, DN1 a început să se aglomereze înainte de orele prânzului, de la ora 11.00

„La această oră, 11,00, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Braşov – Ploieşti, astfel: Centura de Vest a municipiului Ploieşti – trafic intens, fără coloană de autoturisme; Comarnic – coloană în mişcare pe sensul de mers Ploieşti către Braşov, între kilometrii 105-106. Aglomeraţia este înregistrată pe raza staţiunilor Predeal, Azuga şi Buşteni, fiind formate coloane de autoturisme pe sensul de coborâre”, se precizează într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Poliția a ieșit pe traseu petru a ajuta la fluidizarea traficului

Potrivit sursei citate, poliţiştii acţionează pentru fluidizarea circulației pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Iar pentru evitarea aglomeraţiei pe principalele artere rutiere, ei recomandă șoferii să-și planifice călătoriile din vreme. De asemenea, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să ia în considerare și alte drumuri, ocolitoare sau alte interval orare la care să-și programeze deplasările.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Ultima oră
Pe aceeași temă