30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSocialAdjunctul șefului Informațiilor Militare a fost trecut în rezervă

Adjunctul șefului Informațiilor Militare a fost trecut în rezervă

Generalul de brigadă Leonardo Dinu, din Ministerul Apărării Naționale, a fost avansat la gradul următor, cel de general de divizie, și a fost trecut în rezervă cu noul grad. 

Deciziile de avansare în grad și de trecere în rezervă au fost luate printr-un decret al președintelui Klaus Iohannis, decret publicat la data de 29 iunie în Monitorul Oficial. Potrivit acestui decret, atât avansarea în grad cât și trecerea în rezervă se aplică de la data de 31 iulie 2020.

În noiembrie 2019, președintele Iohannis îl decorase pe generalul Dinu cu Ordinul „Virtutea Militară”.

Potrivit unor surse neoficiale, generalul Leonardo Dinu este directorul adjunct al Direcției Informații Militare din MApN.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă