29.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSocial1 iunie, zi liberă, puncte cu Rusaliile. O minivacanță de 5 zile

1 iunie, zi liberă, puncte cu Rusaliile. O minivacanță de 5 zile

Luna iunie va începe cu o minivacanță de cinci zile pentru români, în condițiile în care va exista o „punte” între zilele libere legal – 1 iunie, Ziua copilului, și 5 iunie – Rusalii.

Pentru că 1 iunie pică joi, iar Rusaliile în 4 și 5 iunie, va exista o punte, astfel că vor fi cinci zile libere, bugetarii având liber și vineri, 2 iunie.

Guvernul a decis încă de la finalul anului trecut ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie zile libere pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

1 Iunie în Capitală

La Parlament, camera deputaților, este ziua porților deschise, astfel că părinții îi pot duce pe cei mici să facă turul Parlamentului în intervalul 10 – 17.

De asemenea, sunt organizate evenimente pentru copii la majoritatea teatrelor, muzeelor, în parcuri și alte instituții de cultură.

Minivacanța de Rusalii

Mulți români au decis să plece în Grecia sau Bulgaria în această minivacanță, iar cei care merg pe litoral au parte de prețuri reduse deoarece până la jumătatea lunii iunie are loc Litoralul pentru toți, cu prețuri reduse până la 70 la sută.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

„Fierbe tulburelul. Nu e de glumit!”. 3 oameni au murit

Potrivit datelor prezentate de medic, în această perioadă în doar câteva zile s-au înregistrat doar în Moldova 10 persoane afectate de fierberea mustului....
00:00:52

Mii de migranți se îndreaptă spre granița SUA pe jos și cu trenul

Mii de migranți au trecut în Statele Unite(SUA) în ultimele zile, mulți alții sosind încă cu autobuzul și trenurile de marfă în orașele de...

Rusia – Ucraina, ziua 677: Cel puțin un mort și 15 răniți, într-un atac asupra orașului Kremenciuk

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 15 rănite, între care un copil, ieri, într-un atac al forţelor ruse care a vizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies