7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSănătateVirgil Musta - OMUL ANULUI 2020

Virgil Musta – OMUL ANULUI 2020

Doctorul Virgil Musta a reușit prin devotamentul său și al echipei sale de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara să salveze cele mai multe vieți în timpul pandemiei. A aplicat cele mai novative tratamente, s-a implicat activ în viața pacienților, s-a rugat alături de ei.

Anul 2020 l-a remarcat ca pe un neobosit luptător din “Linia 1” a frontului anti-COVID-19.

România liberă” a fost prima publicație națională care a sesizat uriașul potential al unui medic provenit dintr-o ilustră familie de liberali bănățeani, realizând un interviu încă din 25 martie 2020, la începutul pandemiei.

De atunci, a readus la viață sute de pacienți aflați în stare gravă. Pe unii i-a pierdut, însă, dar s-a rugat pentru odihna sufletelor lor.

Înainte de pandemie, s-a implicat în construcția și organizarea Colegiul Antim Ivireanu, alături de Mitropolitul Banatului.

Tatăl său, Horia Musta, a fost fondatorul filialei PNL Timiș de după 1989. A activat în partidul brătienilor încă din 1932.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă