22.1 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSănătateVirgil Musta - OMUL ANULUI 2020

Virgil Musta – OMUL ANULUI 2020

Doctorul Virgil Musta a reușit prin devotamentul său și al echipei sale de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara să salveze cele mai multe vieți în timpul pandemiei. A aplicat cele mai novative tratamente, s-a implicat activ în viața pacienților, s-a rugat alături de ei.

Anul 2020 l-a remarcat ca pe un neobosit luptător din “Linia 1” a frontului anti-COVID-19.

România liberă” a fost prima publicație națională care a sesizat uriașul potential al unui medic provenit dintr-o ilustră familie de liberali bănățeani, realizând un interviu încă din 25 martie 2020, la începutul pandemiei.

De atunci, a readus la viață sute de pacienți aflați în stare gravă. Pe unii i-a pierdut, însă, dar s-a rugat pentru odihna sufletelor lor.

Înainte de pandemie, s-a implicat în construcția și organizarea Colegiul Antim Ivireanu, alături de Mitropolitul Banatului.

Tatăl său, Horia Musta, a fost fondatorul filialei PNL Timiș de după 1989. A activat în partidul brătienilor încă din 1932.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă