15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSănătateVeste proastă de la ministrul Sănătății: starea de alertă nu va înceta...

Veste proastă de la ministrul Sănătății: starea de alertă nu va înceta la 15 iunie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este pesimist în ceea ce privește eliminarea totală a restricțiilor începând cu 15 iunie. În contextul în care în România numărul de îmbolnăviri zilnice este mare și apar noi focare de infecție cu COVID-19 sunt șanse minime să scăpăm de starea de alertă.

“Evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate.”, a spus Nelu Tătaru la B1 TV.

În opinia sa, analizând evoluția pandemiei, va exista transmitere comunitară și pe perioada verii, cu posibilitatea înmulțirii cazurilor începând din toamnă. Pentru a alege măsurile eficiente de intervenție din punct de vedere sanitar Ministerul Sănătății va face în următoarele luni un studiu privind prevalența COVID-19 în rândul populației.

 

Cele mai citite

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Șapte legi promulgate azi de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi șapte legi. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, astăzi, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă