10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateUleiul din ficat de cod ar putea preveni infectarea cu Covid-19

Uleiul din ficat de cod ar putea preveni infectarea cu Covid-19

Persoanele care consumă ulei din ficat de cod ar putea avea un risc mai scăzut de a face Covid-19 sau, dacă se infectează, ar avea șanse mai mici de a dezvolta complicații.

Acesta este obiectul unui important studiu clinic care se desfășoară în Norvegia în acest moment.

Cercetarea se va desfășura pe un lot care va include cel puțin 80.000 de persoane. Rezultatele vor fi disponibile anul viitor, în mai. Tot atunci, studiul va arăta ce efecte are acest tip de ulei asupra altor boli virale, cum ar fi gripa sezonieră și răcelile obișnuite.

Uleiul de ficat de cod este bogat în vitamina D și acizi grași Omega-3 (în special EPA și DHA, doi dintre cei mai importanți acizi grași polinesaturați). Studiul referitor la efectele sale asupra prevenirii infectării cu Covid se realizează la Spitalul Universitar din Oslo.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă