1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSănătateTotul Despre Astigmatism - Cauze, Simptome, Diagnostic, Tratament

Totul Despre Astigmatism – Cauze, Simptome, Diagnostic, Tratament

Astigmatismul este o afecţiune oftalmologică comună care afectează claritatea vederii, iar cauzele sale pot fi diverse. Unul dintre factorii principali este cauzat de suprafața neuniformă a corneei sau cristalinului, care devine mai mult ovală decât rotundă. Această anomalie structurală poate fi moştenită genetic, poate apărea ca urmare a unor leziuni oculare sau a unor intervenţii chirurgicale anterioare la nivelul ochilor. De asemenea, afecțiunea se poate dezvolta odată cu înaintarea în vârstă.

Simptome şi diagnostic astigmatism

Simptomele astigmatismului variază de la dificultăţi în focalizarea obiectelor la dureri de cap, oboseală oculară şi vedere înceţoşată. Diagnosticul se efectuează printr-un examen oftalmologic complet, care poate include măsurarea acuităţii vizuale, testarea refracţiei oculare şi alte examinări ale ochiului. Este adesea asociat cu miopia sau hipermetropia, iar diagnosticul corect, realizat de medicul oftalmolog este esenţial pentru a determina tratamentul potrivit.

Astigmatism – tratament rapid și eficient

În cazurile uşoare de astigmatism, ochelarii sau lentilele de contact pot corecta vederea distorsionată. Pentru cazurile mai severe sau pentru cei care doresc o soluţie permanentă, există opţiuni chirurgicale avansate care au revoluţionat tratamentul.

Reducerea dioptriilor cu tehnica RelEx Smile

RelEx Smile (Small Incision Lenticule Extraction) este o procedură chirurgicală modernă, minim invazivă, care utilizează un laser pentru a crea o mică lentila în interiorul corneei. Aceasta lentilă este apoi îndepărtată printr-o incizie mică, remodelând corneea şi corectând astigmatismul.

Reducerea dioptriilor cu laser Excimer

Laserul Excimer este folosit pentru a remodela suprafaţa corneei şi a corecta curbura neuniformă care cauzează astigmatismul. Această procedură este una dintre cele mai comune intervenţii chirurgicale moderne pentru corectarea vederii.

Reducerea dioptriilor cu implant de cristalin

Pentru pacienţii cu astigmatism şi cataractă, implantul de cristalin poate fi o opţiune bună. Această procedură implică înlocuirea cristalinului opac afectat de cataractă cu un cristalin artificial special conceput pentru a corecta astigmatismul şi a restabili claritatea vederii.

Indiferent de opţiunea aleasă, este important ca persoanele afectate să discute cu medicul oftalmolog pentru a determina ce tratament este cel mai potrivit în funcţie de nevoi şi caracteristicile individuale.

Astigmatismul poate fi gestionat cu ajutorul tehnicilor medicale moderne şi avansate. De la ochelari şi lentile de contact la proceduri chirurgicale inovatoare, există soluţii pentru a corecta această afecţiune oftalmologică.

Cele mai citite

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...

Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorilor de iarnă, arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă