12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSănătateStreinu-Cercel: Președintele Iohannis a fost dezinformat, în plan nu era vorba de...

Streinu-Cercel: Președintele Iohannis a fost dezinformat, în plan nu era vorba de carantină

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a susținut, joi seară, că anumite informații legate de proiectul său, “Vacanța mare”, și anume cele care fac referire la o carantinare a persoanelor de peste 65 de ani, nu sunt corecte.

“Din păcate, nu este nimic adevărat”, a declarat Streinu-Cercel la postul Antena 3.

“În planul respectiv nu apare cuvântul carantină. În plan, într-adevăr, apare izolarea la domiciliu, indiferent cum se cheamă acel domiciliu, că e locuinţa proprie, că e o locuinţă de vară, un apartament care poate să fie închiriat”, a explicat profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Înainte ca ministrul Nelu Tătaru să-l demită pe medicul Streinu-Cercel din funcția de șef al comisiei Covid-19 de la Ministerul Sănătății, proiectul lui Streinu-Cercel fusese criticat și de președintele Iohannis, și de premierul Orban.

“Aia este o năstrușnicie, o stupiditate mai mare n-am văzut”, a spus premierul Orban despre proiectul întocmit de profesorul Streinu-Cercel.

Pe de altă parte, ministrul Nelu Tătaru a confirmat că la Ministerul Sănătății se primesc foarte multe propuneri, dar asta nu înseamnă că Ministerul acționează în funcție de ele.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă