Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş reia procedurile de reconstrucţie mamară

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că reia procedurile de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, finanţate în cadrul subprogramului naţional, după ce anul trecut au fost efectuate două implanturi mamare.

Share

Rl online 0 comentarii

22.01.2019 - 14:03

"Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare se va derula şi în anul 2019 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Procedurile sunt realizate gratuit în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie. Reconstrucţia mamară postmastectomie îmbunătăţeşte imaginea şi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar. Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să se adreseze pentru un consult unui chirurg plastician din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş", a precizat, marţi, Biroul de presă al SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă remis de Agerpres.

Potrivit SCJU Târgu Mureş, pacientele se pot prezenta la consult de chirurgie plastică de la primele semne de suspiciune de neomamar, întrucât decizia unei reconstrucţii de sân imediate sau tardive se ia de către o echipă mixtă formată din chirurg generalist, oncolog, histopatolog, radiolog, chirurg plastician.

"În anul 2018, două paciente au beneficiat de implanturi mamare în cadrul Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este inclus în Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului 2014", mai precizează sursa citată.

Comentarii

loading...