10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateSituație disperată în Buzău: angajații stau 14 zile în focarele de Covid-19

Situație disperată în Buzău: angajații stau 14 zile în focarele de Covid-19

Înmulțirea cazurilor de Covid-19 în centrele de asistență din județul Buzău a determinat DSP să introducă măsuri specifice perioadei în care în România era instituită starea de urgență.

„S-a luat măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.”, a transmis Instituția Prefectului Buzău, citată de News.ro.

Măsura a fost luată după ce medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică au constatat că infectarea s-a produs prin reluarea activităţii personalului sau a interacţiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic.

În prezent în județul Buzău sunt trei focare de Covid-19 în centre de asistență a persoanelor în vârstă iar la nivel județean numărul total de infectări a ajuns la 1.870 persoane, Buzău fiind pe locul 10 la nivel național, cu 4,15 cazuri la mia de locuitori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă