Situație disperată în Buzău: angajații stau 14 zile în focarele de Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Buzău a decis ca angajații din centrele de asistență socială din județ să lucreze în ture de câte două săptămâni, după care merg la domiciliu pentru izolare pentru alte două săptămâni.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.08.2020 - 11:01

Înmulțirea cazurilor de Covid-19 în centrele de asistență din județul Buzău a determinat DSP să introducă măsuri specifice perioadei în care în România era instituită starea de urgență.

„S-a luat măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.”, a transmis Instituția Prefectului Buzău, citată de News.ro.

Măsura a fost luată după ce medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică au constatat că infectarea s-a produs prin reluarea activităţii personalului sau a interacţiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic.

În prezent în județul Buzău sunt trei focare de Covid-19 în centre de asistență a persoanelor în vârstă iar la nivel județean numărul total de infectări a ajuns la 1.870 persoane, Buzău fiind pe locul 10 la nivel național, cu 4,15 cazuri la mia de locuitori.

Comentarii