23.1 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeSănătateSe discută testarea sau vaccinarea obligatorie

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie, pentru unele categorii de angajați. Premierul Cîțu analizează ideea vaccinării obligatorii anti – Covid a angajaților din spitale și din școli. Ca variantă alternativă, acești angajați ar putea fi obligați să se testeze anti – Covid.

Premierul Cîțu discută această temă cu medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății. Pe lângă funcția de parlamentar PNL, Tătaru este acum consilier onorific al premierului Cîțu. Informația privind posibilitatea vaccinării sau testării obligatorii a fost confirmată de Nelu Tătaru.

“În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă”, a precizat Tătaru.

“Ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a explicat Nelu Tătaru.

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie pentru medici și pentru profesori

Nelu Tătaru a făcut aceste precizări în dimineața zilei de miercuri, 15 septembrie 2021.

După cum se știe, anul școlar 2021 – 2022 a început la data de 13 septembrie 2021. Una dintre chestiunile delicate este că doar 60 la sută dintre cadrele didactice sunt imunizate anti – Covid. Părinții elevilor urmează a primi chestionare în care sunt întrebați dacă sunt de acord să le fie vaccinați copiii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciucă nu demisionează până ce nu rezolvă criza din Educație. Purtătorul de cuvânt al Guvernului urmează să facă o declarație

Premierul Ciucă afirmă că nu demisionează până ce nu ajunge la un acord cu sindicatele din Educație, acord care să ducă la încetarea grevei...

Pe internet circulă un mesaj fake news despre radiații. IGSU precizează că mesajul nu-i aparține

Pe rețelele sociale circulă un mesaj fake news despre radiații, mesaj care, aparent, ar fi pornit de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență...

Prima manșă a duelului pentru Liga I dintre Gloria Buzău și UTA s-a terminat indecis

Gloria şi UTA Arad au remizat la Buzău, scor 0-0, în prima manşă a barajului pentru menţinerea/promovarea în Liga 1. Returul va avea loc în...
Ultima oră
Pe aceeași temă