25.8 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSănătateSanofi și GlaxoSmithKline amână finalizarea propriului vaccin până la sfârșitul anului viitor

Sanofi și GlaxoSmithKline amână finalizarea propriului vaccin până la sfârșitul anului viitor

Anunțul împiedică eforturile de a fi dezvoltate multiplele opțiuni anti-Covid, de care experții spun că lumea are nevoie pentru a contracara o boală care a ucis peste 1,5 milioane de oameni. Știrea, care a venit în aceeași zi în care Australia a anunțat un proiect de vaccin intern, este, de asemenea, o lovitură pentru multe guverne care au rezervat sute de milioane de doze Sanofi și GlaxoSmithKline, în Uniunea Europeană, Statele Unite și Marea Britanie.
Cele două companii au declarat că intenționează să înceapă un alt studiu în februarie anul viitor, sperând să vină cu un vaccin mai eficient până la sfârșitul anului 2021.
Pasul înapoi afectează una dintre cele mai consacrate tehnologii în vaccinuri – folosită împotriva papilomavirusului uman, a hepatitei B și a bacteriei pertussis, printre alți agenți patogeni – care își propune să introducă proteine fabricate în laborator în organism pentru a stimula sistemul imunitar în dezvoltarea unei apărări specifice împotriva coronaviruslui, în același timp cimentând eficiența unor abordări mai noi, precum cele asumate de Pfizer-BioNTech și Moderna, care utilizează tehnologia genetică a ARNm pentru a păcăli corpul în producerea acestor proteine.
Între timp, Australia a anulat producția unui vaccin COVID-19 dezvoltat de Universitatea din Queensland și folosind un adjuvant produs de firma de biotehnologie CSL după ce studiile au arătat că ar putea interfera cu diagnosticul HIV.
„Știința nu poate fi doar despre a produce rezultate pozitive; rezultatele negative vor și trebuie să apară ”, a declarat Diego Silva, expert la Școala de Sănătate Publică a Universității din Sydney. „Rezultatele negative sunt, de asemenea, la fel de importante ca și succesul științific, deoarece și ele fac parte din baza dovezilor pentru cercetările viitoare”, a mai precizat expertul australian.
Sanofi a declarat că rezultatele de vineri din studiile de fază I / II au arătat „un răspuns imun comparabil cu pacienții care s-au recuperat de la COVID-19 la adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, dar un răspuns imun scăzut la adulții mai în vârstă probabil din cauza unei concentrații insuficiente de antigen”.
„Cu acest tip de vaccin, rezultatul nu este o surpriză, știm că este nevoie de mai mult antigen la pacienții mai în vârstă. Dar când sunt în fazele I și II, medicii testează toleranța și nu se pot testa dozele puternice ”, a declarat Jean-Daniel Lelievre, șeful clinicii de imunologie și boli infecțioase de la spitalul Henri-Mondor din Creteil, Franța. Faza a treia a studiilor este așteptată să înceapă în această lună.
Cele două companii au declarat că “au informat guvernele și Comisia Europeană acolo unde au fost făcute angajamente contractuale pentru a achiziționarea vaccinului”.

Cele mai citite

Și-au luat revanșa pentru eșecul din finala Europa League! Bayer Leverkusen a făcut eventul în Germania

Bayer Leverkusen, noua campioană din Bundesliga, a realizat eventul, după ce a cucerit Cupa Germaniei. „Farmaciștii” s-au impus în finală cu scorul de 1-0...

Cine este românul arestat pentru trădare, a cărui arestare a dus la expulzarea unui diplomat rus

Portalul instanțelor de judecată a publicat date din dosarul de la Curtea de Apel București, pe baza căruia un cetățean român a fost arestat...

Și-au luat revanșa pentru eșecul din finala Europa League! Bayer Leverkusen a făcut eventul în Germania

Bayer Leverkusen, noua campioană din Bundesliga, a realizat eventul, după ce a cucerit Cupa Germaniei. „Farmaciștii” s-au impus în finală cu scorul de 1-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă