Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România strică media Europei la decesele pacienților infectați cu Covid-19

România rămâne lider detașat în clasamentul negru al mortalității în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivelul Uniunii Europene și Marii Britanii.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2020 - 12:51

România continuă să se mențină în fruntea topului țărilor membre, alături de care este inclusă și Marea Britanie, în ceea ce privește cazurile de deces ale persoanelor infectate cu Covid-19. Situația nu dă semne că se ameliorează, ba, dimpotrivă, cifrele de duminică arată că față de săptămâna trecută indicatorul luat în calcul înregistrează o creștere.

România are, potrivit ultimei actualizări a Uniunii Europene, o rată de mortalitate de 3,2 la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile. Pe locul 2 în Europa, la distanță mare, se află Bulgaria, cu 1,7 decese, urmată de Spania, cu 1,2 decese înregistrate la o sută de mii de locuitori în 14 zile. Interesant este că media la nivelul Uniunii Europene și a Marii Britanii la capitolul pacienți infectați cu Covid-19 care au murit în ultimele două săptămâni este de 0,36 decese la suta de mii de locuitori europeni și britanici, adică de circa 9 ori mai mică decât cea înregistrată în România.

Spania conduce în ceea ce privește numărul cumulativ de infectări cu Covid-19 în ultimele 14 zile la 100.000 locuitori (240,6 cazuri), urmată de Franța (111,6 cazuri), Croația (94,1 cazuri), Malta (88,7 cazuri) și România (83,6 cazuri). Media în Uniunea Europeană și Marea Britanie este de 42 de infectări la o sută de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

Comentarii