Patronul firmei de dezinsecție din Timișoara nu cunoștea proprietățile substanței folosite

„Era o substanță relativ nouă. Nu cunoștea proprietățile substanței. Din ceea ce a declarat, a cumpărat sustanțele de la o cunoștință. A mai avut o intervenție acum o lună, când a făcut o deratizare la o unitate hotelieră în Timișoara”.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 19.11.2019 - 16:35

”Intervenția i-a fost solicitată la această adresă de o persoană. Nu a cumpărat medicamentele în baza unor documente fiscale. Nu știa că sunt cu carater letal și că vor converge spre un astfel de deznodământ nefericit. Deratizarea în sine din ce am înțeles nu a durat mai mult de două-trei ore. Dozajul și folosirea lor urmează să se stabilească cum a fost făcută (sic!)”, a declarat avocatul patronului firmei din Timișoara, Călin Stăiculescu, la B1TV.

 
Reprezentanții DSP Timiș au recunoscut că nu au verificat niciodată firma care a deratizat blocul în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei.

Ioan Sorin Buță a fost reținut pentru 24 de ore și în cursul zilei de marți urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Ministerul Sănătății a anunțat că, după deratizarea de la Timișoara, marți dimineața erau internați 12 adulți și 16 copii, toți în stare bună, cu o evoluție favorabilă. Procurorii au informații că în acest caz s-a folosit o substanță ce conține fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare.

Comentarii