Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban (Foto: Inquam Photos)

Orban respinge ideea ca elevii să fie scutiți de mască în școlile cu scenariu verde

Premierul Ludovic Orban a respins propunerea ca, în școlile unde se aplică scenariul verde, portul măștii de către elevi să fie facultativ.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2020 - 16:51

Premierul Ludovic Orban a respins propunerea ca, în școlile unde se aplică scenariul verde, portul măștii de către elevii claselor I - IV să fie facultativ.

Această propunere fusese lansată de președintele Consiliului Județean Harghita (UDMR), în condițiile în care Harghita este unul dintre județele cu cele mai puține cazuri de infectare cu coronavirus.

"E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul şcolii, în cadrul procesului educaţional. Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii, alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit - dezinfecţia, păstrarea atât cât e posibil a distanţei fizice, igiena personală care să fie asigurată pentru copii", a explicat, duminică, într-o conferință de presă, premierul Ludovic Orban.

Comentarii