37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSănătateOMS vrea două miliarde doze de vaccin anti - Covid până la...

OMS vrea două miliarde doze de vaccin anti – Covid până la finalul anului 2021

În cadrul programului COVAX, pentru respectivul stoc de două miliarde de doze de vaccin sunt necesare fonduri de 35 de miliarde de dolari, dar din această sumă s-au obținut deocamdată doar trei miliarde de dolari.

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat, marți, că „România va putea primi vaccinul, dar nu știu dacă organizarea pentru administrarea vaccinului va fi gata”.

Pentru foarte multe persoane, vaccinul va trebui administrat de două ori, adică în două doze, a precizat dr. Alexandru Rafila. În opinia acestuia, în campania de vaccinare din România s-ar putea implica medicii de familie, Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, precum și Ministerul Apărării Naționale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă