15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSănătateGuvernul analizează un memorandum pentru angajarea de medici. Ar putea fi deblocate...

Guvernul analizează un memorandum pentru angajarea de medici. Ar putea fi deblocate 13.500 de posturi

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 11 ianuarie 2024, alături de alte subiecte, “ANALIZA referitoare la MEMORANDUMUL cu tema: Aprobarea organizării concursurilor în vederea ocupării posturilor vacante / temporar vacante din cadrul unităților subordonate Ministerului Sănătății”.

Lista cu subiectele care se discută la ședință a fost difuzată de Secretariatul General al Guvernului (SGG). Cu privire la această “Analiză”, SGG nu prezintă textul Memorandumului luat în discuție și nici alte detalii asupra acestuia. Totuși, se pare că se solicită deblocarea unor posturi din unitățile sanitare de stat din România. Ar fi vorba de circa 13.500 de posturi pe care să fie angajați medici, asistente și infirmiere. Unele posturi care s-ar debloca sunt în unități sanitare din rețeaua Ministerului Sănătății. Alte posturi sunt în spitale din subordinea autorităților publice locale, inclusiv în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale a Municipiului București (ASSMB).

La începutul primei ședințe de guvern din anul 2024, premierul Ciolacu declara că dorește să fie scoase la concurs posturile vacante din sistemul sanitar și că, pe aceste posturi, trebuie să fie acceptați cei 4500 de medici rezidenți pe care statul român deja i-a format.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că a transmis un memorandum în acest sens către ministrul de Finanțe și că un memorandum similar ar fi fost transmis de Ministerul Dezvoltării către Ministerul de Finanțe. Pe de altă parte însă, după declarația ministrului Rafila, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, susținea, la data de 8 ianuarie 2024, că el n-a primit niciun memorandum care să se refere la angajarea de medici.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum vor fi primele zile de primăvară

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis astăzi prognoza meteo valabilă pentru intervalul 26 februarie - 10 martie. Astfel, în următoarele...

Sindicaliștii Hidroenergetica amenință cu greva. Aceștia acuză implicarea politicului în companie

Sindicatul Național Hidroenergetica, membru al FNME, afiliată CNS Cartel ALFA, organizație sindicală reprezentând peste 80% din salariații Hidroserv, trage un semnal de alarmă asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă