Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

GOP, combinaţia de hormoni care ajută la reducerea rapidă a greutăţii corporale

Un nou tip de tratament hormonal injectabil a ajutat mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu obezitate şi diabet să slăbească în doar patru săptămâni, conform datelor unui nou studiu.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2019 - 19:55

O echipă de oameni de ştiinţă de la Imperial College London a descoperit că pacienţii care au beneficiat exclusiv de o combinaţie de hormoni, au pierdut, în medie, 4,4 kilograme într-o lună. Totodată, studiul a pus în evidenţă o îmbunătăţire a nivelului glicemiei pacienţilor, unii dintre aceştia ajungând după tratament la valori apropiate de cele considerate normale. Unul dintre motivele pentru care intervenţia de bypass gastric funcţionează în cazul multor pacienţi care suferă de obezitate este faptul că în urma acesteia sunt eliberaţi în corp trei hormoni, în cantităţi mari, a demonstrat un studiu efectuat anterior de grupul de specialişti. Această combinaţie de hormoni, numită ''GOP'', reduce apetitul, contribuie la pierderea din greutate şi îmbunătăţeşte absorbţia zahărului.

De această dată, cercetătorii au căutat să afle dacă injectarea hormonilor GOP în corpul pacienţilor poate mima rezultatele operaţiei de bypass gastric. La cercetare au participat 15 pacienţi, care au beneficiat de aceste injecţii o perioadă de patru săptămâni prin intermediul unei pompe care a injectat lent combinaţia de substanţe timp de 12 ore pe zi. Potrivit studiului publicat în jurnalul Diabetes şi citat de Agerpres, pacienţii care au beneficiat de tratament ''GOP'' au pierdut, în medie, pe parcursul unei luni 4,4 kilograme. Spre deosebire de aceştia subiecţii incluşi într-un grup de control, care au primit un placebo, au slăbit, în medie 2,5 kilograme în aceeaşi perioadă.

''Deşi este un studiu restrâns, noul nostru tratament bazat pe o combinaţie de hormoni este promiţător şi a demonstrat îmbunătăţiri semnificative'' asupra sănătăţii pacienţilor în doar patru săptămâni, după cum a notat Tricia Tan, autoare principală a cercetării. De asemenea, pentru a compara rezultatele tratamentului, oamenii de ştiinţă au recrutat 21 de subiecţi supuşi chirurgiei bariatrice şi 22 de pacienţi care au urmat o dietă strictă, săracă în calorii. Participanţii supuşi chirurgiei bariatrice au slăbit, în medie, 10,3 kilograme, iar cei din grupul celor care au urmat o dietă strictă au pierdut 8,3 kilograme. Tratamentul ''GOP'' nu are efecte secundare, au precizat cercetătorii. ''În cazul în care studiile clinice se dovedesc un succes, în viitor am putea oferi acest tip de tratament mai multor pacienţi'', a adăugat autoarea studiului efectuat în colaborare cu Universitatea din Copenhaga şi University College Dublin.

 

Comentarii