21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSănătateE oficial! Unde a ajuns varianta Delta a Covid-19 dominantă

E oficial! Unde a ajuns varianta Delta a Covid-19 dominantă

 OMS şi Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor (ECDC) au avertizat că trebuie consolidate eforturile de prevenire a răspândirii variantei.

“Varianta SARS-COV-2 Delta se mişcă rapid în toată Europa şi a devenit acum cea mai dominantă tulpină în mare parte a regiunii, pe baza noilor date”, a declarat OMS Europe într-un comunicat.

OMS a precizat că noile cazuri confirmate de COVID-19 au crescut în toată Europa în ultimele patru săptămâni şi a îndemnat încă o dată ţările să-şi intensifice programele de vaccinare.

OMS a cerut, de asemenea, ţărilor care au relaxat restricţiile să îmbunătăţească accesul la testarea gratuită şi să consolideze urmărirea contacţilor.

„Trebuie să rămânem vigilenţi şi să continuăm să folosim bunul simţ pentru a preveni răspândirea virusului”, a adăugat directorul ECDC, dr. Andrea Ammon.

Vestea bună este că datele arată în mod clar că vaccinarea reduce semnificativ riscul de forme grace de boală şi deces.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....
Ultima oră
Pe aceeași temă