9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateCum puteți descărca adeverința de vaccinare în format electronic

Cum puteți descărca adeverința de vaccinare în format electronic

Pentru a putea obține adeverința de vaccinare anti-COVID în format electronic este necesar să urmați câțiva pași indicați de CNCAV atât în mediul online, cât și pe platforma vaccinare-covid.gov.ro. 

Cei 6 pași de descărcare ai adeverinței de vaccinare sunt:
1. Accesează site-ul: adulti.renv.ro;
2. Apasă 🟥 butonul roșu pentru obținerea adeverinței;
3. Bifează ✅ cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
4. Introduceți CNP-ul/ Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefon;
5.Introduceți codul de validare primit pe telefon;
6.Descărcați adeverința electronică de vaccinare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare atrage atenția că adeverința nu va putea fi descărcată în afara teritoriului României. 

Totodată se atrage atenția asupra faptului că datele introduse la programare/RENV și datele pe care le introduceți pentru descărcarea adeverinței trebuie să coincidă. 

Erorile pot apărea și ele în acest proces din cauza următoarelor motive anunțate pe platforma vaccinare-covid.gov.ro

  • programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective;
    • persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinței;
    • informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

„Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon).
Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, au mai precizat cei de la CNCAV.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă