40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSănătateCum au reușit britanicii să nu aibă nici un caz de gripă...

Cum au reușit britanicii să nu aibă nici un caz de gripă în 2021

Aproape 700.000 de teste pentru depistarea virusului gripal s-au făcut de la începutul anului în Marea Britanie și nici unul nu a fost pozitiv, susțin jurnaliștii de la The independent care citează surse oficiale. O scădere accentuată a fost și la finalul anului trecut, aceasta fiind explicată prin măsurile anti-Covid.

„Scăderea numărului de cazuri de gripă din acest an este provocată, probabil, de schimbările din comportamentul nostru, cum ar fi distanțarea socială, acoperirea feței și spălarea mâinilor, dar și reducerea călătoriilor internaționale”, a declarat, pentru The Independent, medicul Vanessa Saliba.

În paralel cu testele de gripă, autoritățile britanice au continuat campania de vaccinare antigripală a populației.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă