Controale în toate secțiile de Terapie Intensivă din țară în urma tragediei de la Piatra Neamț

Guvernul a hotărât ca de luni să demareze acțiuni de control în toate secțiile ATI ale unităților medicale din țară pentru evitarea unei noi tragedii precum cea produsă sâmbătă seară la Spitalul din Piatra Neamț.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2020 - 12:01

Echipe mixte formate din specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică și Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județe vor demara ample acțiuni de control în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din țară pentru verificarea instalațiilor și condițiile de punere în funcțiune a aparaturii medicale, s-a stabilit în urma unei ședințe desfășurată duminică.

„În cadrul şedinţei a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului. De asemenea, s-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.”, a anunțat Guvernul printr-un comunicat de presă.

La ședința prezidată de premierul Ludovic Orban au participat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi, șeful IGSU, și Mioara Comana, director al Inspectției Sanitare de Stat.

Comentarii