10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateComisia Europeană a semnat un acord cadru pentru 20 milioane teste rapide

Comisia Europeană a semnat un acord cadru pentru 20 milioane teste rapide

Achiziția celor 20 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid-19 se face printr-un contract cadru semnat cu Abbott și Roche, în cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgență, folosit în contextul pandemiei de coronavirus.

„Testele antigenice rapide ne oferă viteză, fiabilitate şi capacitatea de a răspunde rapid pentru izolarea cazurilor de Covid. Acest lucru este esenţial pentru încetinirea propagării pandemiei. Testarea va rămâne fundamentală în lunile următoare, chiar dacă ne propunem să începem vaccinarea în UE din 27 decembrie. Trebuie să ne extindem capacitatea de testare în paralel ca să putem menţine virusul sub control. Pentru a contribui la aceste eforturi, am semnat astăzi un contract care vine în sprijinul statelor membre cu peste 20 de milioane de teste rapide.”, a anunțat luni Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară.

Testele rapide antigen contractate vor fi livrate statelor europene începând cu luna ianuarie a anului viitor și sunt destinate, în primul rând, unităților medicale de urgență și camerelor de gardă pentru depistarea rapidă a infecției în cazul pacienților care solicită servicii medicale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă