Cine blochează angajările în sistemul sanitar

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat într-o conferinţă de presă că posturile nu sunt blocate în sistemul sanitar.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 12.06.2019 - 23:30

"Anul trecut funcţiona regula doi la unu pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, dar nu pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale, anul acesta nu mai există această regulă, deci atâta vreme cât un post este vacantat, având în vedere că bugetele sunt aprobate, posturile se pot scoate la concurs", a precizat Pintea.

Ea a declarat că a întâlnit manageri de unităţi medicale care i-au spus că nu fac angajări pentru că nu sunt lăsaţi de directorii financiari. "Am întâlnit manageri care mi-au spus că nu-i lasă directorii financiari, repet, ministrul nu poate acoperi incompetenţa unora şi nici nu cred că este în fişa postului unui ministru acest lucru. Avem cadrul legal, avem buget şi lucrurile nu se respectă", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a infirmat şi speculaţiile despre blocarea posturilor în sistemul sanitar, întrucât această situaţie nu există. „S-a discutat despre blocarea posturilor în sistemul sanitar. Nu există. Anul trecut funcţiona regula doi la unu pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, dar nu pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale, anul acesta nu mai există această regulă, deci atâta vreme cât un post este vacantat având în vedere că bugetele sunt aprobate, posturile se pot scoate la concurs”, a declarat ministrul.

 

200 de posturi pentru Ambulanţă

Ministerul Sănătății a aprobat 200 posturi de medici, asistenți medicali, ambulantieri si personal auxiliar pentru serviciile de ambulanță. Sorina Pintea a semnat ordinul pentru repartiția noilor posturi, iar in perioada următoare, serviciile de ambulanță din întreaga țară pot organiza concursurile de ocupare. “Vom finanța si reparațiile sediilor serviciilor de ambulanță care au suferit daune în urma furtunilor recente si avem pregătite fonduri pentru dotare cu echipamente medicale, acolo unde este nevoie. De asemenea, si la anul avem prevăzută o creștere a numărului de posturi”, a declarat Pintea la ședința trimestrială a serviciilor de ambulanță.

 

 

Comentarii