Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

sursa. Spitalul Universitar de Urgență București

Blocul Operator al Spitalului Universitar de Urgență București a fost modernizat si redeschis.

Valoarea acestui proiect privind dotarea în integralitate cu aparatură a fost de 59.260.000 de lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat, prin Hotărâre de Guvern.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2019 - 23:13

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București.

 

,,BOC este cel mai modern din România și are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, 7 spălătoare cu apă sterilă, 2 vestiare pentru personal, degajare pentru spălare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre și post operator.” - se arată în comunicatul de presă.


,,Dotarea Blocului Operator Central asigură aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitățile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare și a riscului de infecții. Două săli sunt dotate și cu sisteme de înregistrare și transmisie on-line audio/video, de unde intervenția să poată fi transmisă live pentru studenți și medicii rezidenți, urmând ca astfel să trecem cu toții spre partea de telemedicină. La Spitalul Universitar de Urgență București noi, cadrele medicale punem pacientul mai presus de orice, iar siguranța lui înseamnă un act medical corect, realizat în condiții de calitate și cu aparatură de ultimă generație”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

sala politraumă


Cele 11 săli de operație sunt SĂLI SPECIALIZATE: chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie- protezare, chirurgie robotică și politraumă și SĂLI GENERALE: 2 săli de urgență din care una de politraumă și 4  săli  de chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică și reparatorie. Aceste săli dublează, practic, capacitatea operatorie a spitalului. În spital existând și alte săli de operație precum: sala chirurgie vasculară, sala chirurgie laparoscopică și ERCP, sala chirurgie oftalmologică, 2 săli obstetrică / operații cezariene, bloc de nașteri cu 4 Săli, 2 săli ortopedie – artroscopii, 2 săli mici de intervenții, 2 săli de operații septice și o sală hibridă cardiovasculară.
Printre echipamentele medicale din BOC regăsim: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigație și neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanță cu capacitate de recrutare pulmonară și altele importante pentru actul medical.


,,În Blocul Operator Central de la SUUB pot fi operați aproximativ 50 bolnavi/zi.La Spitalul Universitar de Urgență București, de la începutul anului până în prezent au fost îngrijiți 49.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 85.000 de bolnavi în spitalizare de zi și au fost făcute aproximativ 300.000 de consulturile în UPU și Ambulatoriul Integrat. Dintre bolnavii internați la SUUB, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 30.000 au necesitat intervenții chirurgicale. ” - se mai arată în comunicat.

 

sala robotica

sala neurochirugie

Comentarii