17.3 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSănătateAproape 20 de spitale din România ar fi atacate cibernetic

Aproape 20 de spitale din România ar fi atacate cibernetic

Între 15 și 20 de spitale din România au probleme cu sistemele lor informatice în ziua de 12 februarie 2024, una dintre ipoteze fiind că aceste unități medicale au fost lovite de atacuri cibernetice.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a confirmat, în dimineața de 12 februarie, acest incident. Ministrul a precizat că este îngreunată funcționarea sistemului informatic Hipocrate. “Lucrăm împreună cu Centrul Naţional de Securitate Cibernetică pentru elucidarea cauzelor şi remedierea acestora. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă, sunt afectate între 15 şi 20 de spitale din întreaga ţară”, a declarat ministrul Sănătății.

În București ar fi afectate Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” și Institutul Clinic Fundeni.

La Spitalul “Bagdasar Arseni”, purtătorul de cuvânt, dr. Florin Bica, a precizat că această unitate medicală funcționează offline. “Informaţia a venit de la sistemul Hipocrate care se pare ca a fost atacat şi am oprit accesul la internetul public. În momentul de faţă funcţionăm în offline. Nu am trimis bolnavi acasă şi continuăm activitatea un pic mai greoi”, a explicat Florin Bica.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Programul Noua Casă 2024 ia start. Care sunt noutățile

Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei,...

Agent Green dezvăluie cum se distrug pădurile din Munții Rodnei

Organizația Agent Green difuzează cel de-al treilea episod al serialului ”Jaf în Parcul Național Munții Rodnei”, în care prezintă situația de pe raza Ocolului...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă