7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSănătateAndrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare...

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Demisia a fost anunțată în contextul în care numele lui Andrei Baciu apare în dosarul legat de achizițiile de vaccinuri anti – Covid. Dosarul este în lucru la DNA. Este o demisie de onoare”, a declarat Baciu în fața jurnaliștilor.

“Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.

De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților.

Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala.

Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați”, a scris Baciu într-un mesaj postat pe facebook.

Chiar în ziua de 11 decembrie, după ce postase acest mesaj, Andrei Baciu este audiat la DNA. La data comiterii faptelor din dosar, Andrei Baciu avea funcția de președinte la Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării anti – Covid (CNCAV). Actuala funcție, de președinte al CNAS, îi fusese atribuită în august 2023.

În dosarul achizițiilor de vaccinuri, procurorii îi consideră suspecți pe fostul premier Florin Cîțu și doi foști miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Faptele pentru care este acuzat fostul premier și cei doi foști miniștri ai Sănătății s-ar fi produs în perioada ianuarie – iunie 2021. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și de complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boom-ul vehiculelor electrice rescrie ierarhia auto din Europa

Piața auto europeană a atins un punct de reper semnificativ anul trecut, înregistrând cel mai mare număr de înmatriculări de vehicule noi de...

Cum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Progresul tehnologic care a luat amploare cu o rapiditate impresionantă în ultimii ani a condus către apariția de noi instrumente menite să ne ajute...

Şase din zece români renunţă să cumpere produse eco din cauza preţurilor mari (studiu)

Şase din zece români (58%) renunţă la produsele sustenabile din cauza costului mai ridicat al acestora, în timp ce 38% dintre cumpărători sunt atenţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă