9.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSocialJustițieCîțu, la ieșirea de la DNA: "Mi-am îndeplinit atribuțiile de prim-ministru cu...

Cîțu, la ieșirea de la DNA: “Mi-am îndeplinit atribuțiile de prim-ministru cu respectarea legislației în vigoare”

Senatorul Florin Cîțu, fost premier, susține că a aprobat achizițiile de vaccinuri anti – Covid “cu respectarea legislației în vigoare”.

Cîțu a făcut această declarație în fața jurnaliștilor, la mijlocul zilei de 6 decembrie 2023, imediat după ce a ieșit din sediul DNA. Fostul premier Cîțu este acum anchetat de procurorii DNA sub acuzația că, în perioada cât era premier, România a cumpărat circa 80 de milioane de doze de vaccin anti – Covid, adică o cantitate exagerată, în condițiile în care întreaga populație a României era de circa 20 de milioane de locuitori. Drept consecință, foarte multe doze destinate imunizării anti – Covid au rămas nefolosite.

Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști de ce România nu a procedat precum Polonia, care ar fi refuzat să cumpere o cantitate exagerată de vaccinuri anti – Covid. La această întrebare, Cîțu nu a oferit jurnaliștilor un răspuns.

În dosarul lui Cîțu mai sunt cercetați Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, doi foști miniștri ai Sănătății din timpul guvernului Cîțu.

Faptele pentru care este acuzat fostul premier și cei doi foști miniștri ai Sănătății s-ar fi produs în perioada ianuarie – iunie 2021. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și de complicitate la abuz în serviciu.

Florin Cîțu a fost premier al României între anii 2020 – 2021. În aceeași perioadă, Cîțu a fost și președinte al PNL.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham. Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută...

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând...
Ultima oră
Pe aceeași temă