Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/chair-clean-clinic-dental-care-287237/

Ai un dinte spart? Iată 5 moduri prin care îl poți reface

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 15:09

Dacă ți-ai spart un dinte pur și simplu într-un moment de neatenție, trebuie să rezoli rapid această problemă, mai ales dacă dintele ciobit este cât se poate de vizibil. Să rămâi cu o astfel de problemă dentară nu doar că îți va aduce probleme la masticație, dar îți va oferi și un aspect pe care pur și simplu nu ți-l dorești.

 

Ai mușcat dintr-un aliment tare sau pur ți simplu dintele spart este rezultatul unei căzături, în timp ce te aflai pe munte? Atunci iată care sunt cele mai eficiente și rapide soluții pentru a avea din nou un zâmbet superb, pe care să îl afișezi oricând cu mândrie.

 

1. Fațete dentare din porțelan

2. Coroane dentare

3. Obturație dentară

4. Plombă

5. Implant

 

1.   Fațete dentare din porțelan
În cazul în care un dinte frontal a fost rupt în urma unui eveniment nefericit, fațetele dentare din porțelan reprezintă o soluție eficientă și estetică, a problemei tale. Fațetele sunt fâșii extrem de fine din porțelan, ce imită foarte bine forma dinților tăi, ce acoperă dintele ciobit. Cu o îngrijire adecvată, fațetele dentare din porțelan pot rezista 30-40 de ani, fără probleme.

2. Coroane dentare
Mult mai utilizate decât fațetele dentare, coroanele dentare reprezintă o soluție extrem de eficientă pentru rezolvarea estetică a problemei despre care discutam în acest articol. Această metodă este poate cea mai utilizată procedură stomatologică pentru mascarea unui dinte spart, prin aplicarea unei coroane dentare din porțelan ce acoperă în întregime dintele afectat.

3. Obturație dentară
Pentru primele două proceduri despre care am vorbit în rândurile de mai sus, era vorba despre fisuri majore, ce impuneau un implant pentru a masca întreaga suprafață afectată. Însă dacă fisura este una superficială, pacienții pot apela imediat la medicul stomatolog, iar acesta va constata faptul că o simplă obturație de canal este suficientă. Obturația de canal, la fel ce celelalte proceduri menționate anterior, se efectuează sub efectul anesteziei.

4. Plomba
Până și o banală plombă își poate dovedi utilitatea, atunci când discutăm despre tratarea unui dinte spart. Mixtura plombei poate fi realizată din rășini compozite, sau din inlay și onlay, adică plombe realizate din porțelan. La fel ca în cazul unei plombe obișnuite, medicul stomatolog va folosi o lumina specială pentru refacerea dintelui spart, prin plombarea suprafeței afectate. 

5. Implant
Implantul dentar reprezintă o procedură stomatologică ce se impune atunci când discutăm despre o fractura gravă, iar dintele natural pur și simplu nu mai poate fi salvat. Este o procedură ce pornește tot de la o anestezie, pentru că medicul stomatolog va extrage vechiul dinte, iar în locul său va aplica implantul dentar.

Dacă pur și simplu s-a întâmplat să muști dintr-o felie de pizza sau să cazi pe traseul montan, ajungându-se astfel la fracturarea unuia dintre dinții tăi frontali, nu trebuie să eziți absolut nicio secundă. Programează-te imediat la dentist, pentru a rezolva rapid această problemă delicată.

Ține cont de faptul că un dinte lipsă din partea din față nu doar ca te va deranja în timpul vorbitului sau atunci când vei servi masa, ci arată și extrem de urat. Ce faci dacă ai o prezentare săptămâna viitoare, în fața șefilor tăi? Dar mai grav, ce ar fi de facut în cazul în care nu ai cum sa rezolvi o problemă atât de urgentă, doar pentru că nu ai bani?

Simplu și rapid, un împrumut nebancar (pentru care aplici online) poate rezolva această problemă a banilor. Nu trebuie decât să dai click aici pentru a afla mai multe despre cum poți accesa o sumă de până la 2000 de lei, pe care o poți restitui în termen de maxim 35 de zile.

Rezolvă urgent această problemă stomatologică, prin obținerea unui credit online rapid, bucurându-te apoi de un zâmbet strălucitor, în orice moment al zilei.

 

 

 

 

Comentarii

loading...