Viorica Dăncilă, discuție cu ambasadorul Germaniei despre colaborare și dezvoltarea cercetării

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit joi, la Palatul Victoria, pe Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, într-o vizită de curtoazie.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2018 - 19:17

În cadrul discuţiilor, s-a pus accentul pe interesul comun pentru consolidarea şi dezvoltarea în continuare a dialogului politic şi a cooperării economice dintre cele două state.

Potrivit unui comunicat al Executivului, transmis AGERPRES, prim-ministrul Dăncilă a subliniat că relaţiile excelente dintre România şi RF Germania se bazează şi pe strânse legături interpersonale, atât din perspectiva etnicilor germani din România, cât şi a contribuţiei originarilor germani din România stabiliţi în Germania.

În cadrul întrevederii, premierul român a menţionat că Germania este primul partener comercial al României şi al doilea mare investitor în economia noastră naţională şi şi-a exprimat deschiderea faţă de iniţierea unui dialog cu reprezentanţii companiilor germane.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că se doreşte o cooperare intensă în domeniul cercetării şi producţiei pentru promovarea electromobilităţii şi a stocării de energie, dar şi în domeniul digitalizării.

Totodată, se arată în comunicat, şeful Executivului a subliniat că doreşte continuarea şi intensificarea colaborării pentru pregătirea forţei de muncă în sistem dual, la nivelul tuturor regiunilor din România.

"Referindu-se la preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019, demnitarul român a oferit asigurări că ţara noastră va acţiona ca un partener activ şi constructiv, având ca premisă o abordare unitară, pro-europeană, care este susţinută atât la nivelul autorităţilor române în ansamblu, cât şi al cetăţenilor", precizează sursa citată.

Conform comunicatului, pe agenda discuţiilor au figurat, de asemenea, cooperarea sectorială dintre cele două state şi importanţa unei cooperări româno-germane aprofundate în plan european. 

Comentarii