12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO: Trump nu va depune mărturie în procesul de viol și defăimare

VIDEO: Trump nu va depune mărturie în procesul de viol și defăimare

Fostul președinte american Donald Trump nu va depune mărturie într-un proces civil pentru viol și defăimare, intentat împotriva sa de scriitoarea E. Jean Carroll. Trump a fost acuzat că a violat-o pe Carroll în anii 1990 și că ulterior a defăimat-o, numind afirmația acesteia o farsă.

Fostul președinte american Donald Trump a respins ultima sa șansă de a depune mărturie în cadrul unui proces civil, în care a fost acuzat că a violat-o și defăimat-o pe scriitoarea E. Jean Carroll.

Un judecător i-a dat termen până duminică pentru a se decide dacă va depune mărturie, dar nicio cerere de înfățișare nu a fost depusă înainte de termenul limită.

Carroll, o fostă editorialistă la revista de modă Elle, a intentat procesul anul trecut împotriva lui Trump.

În proces se susține că acesta a violat-o într-o cabină de probă a unui mare magazin din Manhattan, New York, la mijlocul anilor 1990.

De asemenea, ea a mai spus că Trump a defăimat-o numind afirmația ei de viol drept o farsă, o minciună și o “escrocherie completă” pe platforma sa de socializare Truth Social media, pătându-i reputația și cariera prin minciuni.

Scriitoarea, în vârstă de 79 de ani, cere daune monetare nespecificate.

Avocatul lui Trump, Joseph Tacopina, a declarat joia trecută la tribunalul federal din Manhattan că fostul președinte a renunțat la dreptul său de a depune mărturie. De asemenea, el a ales să nu prezinte o apărare, mizând pe faptul că jurații nu vor fi convinși de cazul lui Carroll.

Cu toate acestea, judecătorul districtual Lewis Kaplan a impus un termen limită duminică, în condițiile în care Trump a declarat anterior că ar putea participa la proces.

Într-o depoziție video difuzată pentru juriu săptămâna trecută, Trump a negat că a violat-o pe Carroll, deoarece “nu era genul lui”.

“Mă acuză de viol o femeie despre care habar nu am cine este. A venit din senin. Mă acuză de că am violat-o, cel mai rău lucru pe care îl poți face, cea mai rea acuzație”, a spus Trump.

În cadrul depoziției, Trump l-a acuzat, de asemenea, pe avocatul lui Carroll, care îl interoga, că este un “agent politic”.

Trump este în prezent favorit pentru nominalizarea republicană la președinția SUA în 2024, contestând candidatura la realegere a președintelui Joe Biden.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă