19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăVicepremierul Grindeanu va fi ministru interimar al Agriculturii

Vicepremierul Grindeanu va fi ministru interimar al Agriculturii

Vicepremierul Sorin Grindeanu va fi ministru interimar al Agriculturii, fiind propus pentru această funcție de către PSD.

Conform negocierilor din Coaliția de guvernare, postul de ministru al Agriculturii revine PSD.

Conducerea Ministerului Agricuturii a devenit vacantă la data de 23 iunie 2022, când Adrian Chesnoiu și-a anunțat demisia din funcția de ministru. De asemenea, Chesnoiu s-a autosuspendat și din calitatea de membru PSD. Chesnoiu, care este și deputat, a cerut tuturor deputaților să fie de acord să-i ridice imunitatea parlamentară. Gestul lui Chesnoiu intervine după ce DNA a solicitat Camerei Deputaților să accepte cercetarea penală a lui Chesnoiu. El este suspectat de abuz în serviciu, în calitate de ministru al Agriculturii. Chesnoiu ar fi încercat să faciliteze angajarea unor persoane în structuri subordonate Ministerului Agriculturii.

Vicepremier, ministru interimar și prim-vicepreședinte PSD, în același timp

Vineri la amiază, la Palatul Victoria s-au reunit premierul Nicolae Ciucă și alți câțiva politicieni. Printre aceștia se numără vicepremierul Sorin Grideanu și președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD urmează să-l propună pe Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii. Premierul Ciucă va accepta propunerea și o va trimite președintelui Iohannis.

Sorin Grindeanu este vicepremier și prim-vicepreședinte PSD.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

de la bășcălie, la umor și revelație

Influencer: „Dacă vreau să văd o schimbare în lume, în primul rând trebuie să mă schimb eu.” Bianca Adam M-am întâlnit cu doi influenceri,...
00:01:20

Zelenski promite victoria la doi ani după invazia rusă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat națiunii, sâmbătă (24 februarie), de la aerodromul Hostomel, unul din locurile care au asistat la începutul invaziei pe...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă