13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR acuză un tun imobiliar la Romexpo

USR acuză un tun imobiliar la Romexpo

USR acuză un tun imobiliar la Romexpo, de care s-ar face vinovați parlamentarii PSD și PNL.

“Nu ne vindem țara, alianța PSD-PNL o dă pe degeaba. Alianța PSD-PNL a votat să dea gratuit un teren de minimum 300 de milioane de euro camerei de comerț (un ONG privat). Ca să nu mai zică beneficiarii acestui tun imobiliar, unul dintre cele mai mari de după 1990, că dezinformăm, vă prezint un pasaj din legea pe care PSD și PNL au adoptat-o la senat.Vedeți negru pe alb că nu e nicio exagerare. E efectiv legea votată de alianța PSD-PNL. Statul va da terenul gratuit”, a scris pe internet, joi dimineață, Claudiu Năsui (USR).

Pe baza noii legi, terenuri din proprietatea statului ar urma să treacă în proprietatea Camerei de Comerț. Este vorba de terenuri care nu sunt revendicate de foștii proprietari – persoane fizice.

Claudiu Năsui explică de ce unii politicieni au ținut neapărat să fie aprobată această lege.

USR acuză un tun imobiliar la Romexpo, comis de PNL și PSD

“De ce e nevoie de lege? Pentru că nimeni nu e dispus să-și asume pe persoană fizică un astfel de furt. Așa că hoții care conduc statul sunt nevoiți să dea tunul prin parlament, ca să se acopere. În felul acesta, procurorii nu mai au ce să facă. Devine lege, iar parlamentarii se bucură de imunitate pentru votarea ei în parlament – chiar și pentru o hoție”, susține Claudiu Năsui.

“Soluția corectă era scoaterea terenului la licitație. Îl primea cine oferea mai mult. Așa era corect”, consideră Claudiu Năsui.

Năsui a fost ministru al Economiei în guvernul Cîțu, în perioada în care USR era la în coaliție împreună cu PNL.

Legea Romexpo s-a votat, miercuri, în plenul Senatului. În favoarea legii au votat PNL și PSD. Parlamentarii USR au votat împotriva proiectului de lege. Anterior, chiar președintele Iohannis ceruse Parlamentului să reexamineze textul de lege. După ce Senatul a aprobat proiectul, el va fi discutat și votat în Camera Deputaților.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă