Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Un deputat de Iași lansează declarația de unire a României cu Republica Moldova

Deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi, a anunțat că va propune Consiliului Local Iași să lanseze o declarație de unire a României cu Republica Moldova.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2018 - 15:32

În contextul asumării de către aproape 90 de localități din Republica Moldova a unei declarații de unire cu România, consilierii PMP vor solicita Consiliului Local al Municipiului Iași semnarea unui document "prin care Iașul să facă pasul hotărâtor pentru cele două țări, la 100 de ani de la Marea Unire", a anunțat, marți, un comunicat al PMP.

“Consilierii PMP dorim să fim primii care să declare în mod public faptul că este momentul ca Republica Moldova sa se unească cu România. În cel mai scurt timp posibil vom depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care vom solicita ca Municipiul Iași să își asume declarație de unire“, a declarat Violeta Gaburici, liderul consilierilor PMP din Consiliul Local Iași.

Municipiul Iasi ar putea deveni primul oraș din România care-și va asuma declarația de unire a Republicii Moldova cu România.

Restabilirea frontierei României pe malul Nistrului este obiectivul de țară asumat de liderul PMP, Traian Băsescu.

“Nu mai este o noutate faptul ca PMP si-a asumat, ca proiect de tara, unirea Republicii Moldova cu Romania. Totodata, in contexul in care in 2007 am initiat procedura de infratire dintre municipiile Iasi si Chisinau consider ca in preajma zilei de 27 martie, Consiliul Local Iasi ar trebui sa adopte, de principiu, aceasta declaratie de unire. Prin aceasta actiune, noi, iesenii ne vom reafirma sprijinul si sustinerea pentru fratii nostri de peste Prut. In plus, este anul Centenarului, anul in care trebuie sa dispara urmarile pactului criminal Ribbentrop – Molotov, iar granitele Romaniei Mari sa revina pe Nistru “, a declarat deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi.

Comentarii

loading...