22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăTurcan: Dragnea vrea să împiedice românii să ajungă în secţiile de votare

Turcan: Dragnea vrea să împiedice românii să ajungă în secţiile de votare

Turcan solicită imperativ Guvernului să nu emită nicio ordonanţă de urgenţă în folosul personal al lui Dragnea şi avertizează că, dacă Viorica Dăncilă va semna un astfel de act, va răspunde penal.

„Dragnea recidivează la referendum! Liviu Dragnea este în panică totală şi ar face orice ca să blocheze votul românilor în 26 mai! Condamnat penal pentru fraude la referendum, Liviu Dragnea vrea să împiedice românii să ajungă în secţiile de votare ca să-şi exprime votul! Este disperat pentru că ştie deja ce vor răspunde românii la întrebarea pe care Preşedintele României o va adresa la referendum. De aceea, şi-a pus slugile să blocheze atât alegerile pentru Parlamentul European, cât şi referendumul, prin organizarea a 2 secţii distincte de votare”, scrie Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

Ea menţionează că Legea 3/2000 spune foarte clar: ”ambele scrutine se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare”.

„Somez PSD-ALDE să respecte legea şi solicit imperativ Guvernului să nu emită nicio ordonanţă de urgenţă în folosul personal al lui Dragnea. Dacă Dăncilă va semna un astfel de act, va răspunde penal!”, mai afirmă Turcan.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a declarat, joi, că legea nu permite decât secţii de votare diferite pentru referendum şi alegerile europarlamentare. De fapt, Legea 3/2000 privind referendumul prevede contrariul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă