10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăTudorel Toader, mesaj pentru Dragnea: Nu eu am venit să bat la...

Tudorel Toader, mesaj pentru Dragnea: Nu eu am venit să bat la uşă spunând că vreau să fiu ministru

“Chiar nu am timp să stau toată seara la tv, doar când e ceva. Nu simt o presiune, poate fi atmosferică, psihică, dar dacă tu, ca demnitar, nu ai pregătirea psihică de a face faţă unor astfel de aşa-zise presiuni, de a-ţi îndeplini obligaţia legală, independent de ce zice unul sau altul, înseamnă că nu eşti pregătit pentru postul respectiv”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, întrebat fiind dacă a simţit vreo presiune din partea lui Liviu Dragnea, citează Mediafax.

Tudorel Toader afirmă că prezenţa sa la şedinţele PSD se datorează faptului că face parte dintr-un partid politic.

“Faptul că m-aţi văzut mai des la PSD are o simplă explicaţie de bună-seamă sunt independent, dar fac parte dintr-un guvern politic. Capitolul pe justiţie nu e făcut de mine, nu am venit cu el de la Iaşi, fac parte dintr-un guvern politic, am fost invitat la două CEX-uri şi am dat curs. La prima întâlnire zice: pare că vă place la noi. Eu nu am refuzat să dau curs unei invitaţii, dar nici nu m-am băgat: vreau că să vin şi eu. Fac parte dintr-un guvern. Susţinere a alianţei”, a mai spus Toader.

Toader îi răspunde lui Dragnea: Nu eu am venit să bat la uşa Ministerului că vreau să fiu ministru

Tudorel Toader a declarat că nu percepe ca un reproş sau ameninţare spusele lui Liviu Dragnea, potrivit cărora aprecierea faţă de el nu compensează lipsa de decizie privind actele normativ, mai ales pentru că, spune ministrul, nu el a bătut la uşa Ministerului pentru a fi învestit.

Nu îl percep ca pe un reproş. Categoric, nu (nici o ameninţare, n.r.). Să nu dau un răspuns mult prea tranşant. Doar să repet: nu eu am venit să bat la uşa Ministerului sau alianţei de guvernare că vreau să fiu ministru. Eu n-aş face asta, mi-am construit cariera universitară, o carieră în practică.

Precizările vin după ce Dragnea a spus că îl apreciază pe Toader, dar aprecierea nu compensează lipsa de decizie.

„Şi eu am suficientă apreciere pentru ministrul justiţiei, dar – nu numai pentru dumnealui, pentru oricine – intervine un moment când aprecierea nu mai poate compensa lipsa de decizie sau amânarea de sine”, a declarat Liviu Dragnea.

Toader, despre afirmaţiile lui Dăncilă despre OUG pe amnistie: Orice proiect nu ajunge fără avizul MJ

Tudorel Toader a declarat, că are o bună relaţie cu premierul Viorica Dăncilă şi că înţelege afirmaţia sa potrivit căreia ar accepta un proiect de OUG pe amnistie şi graţiere dacă e asumat de MJ, deoarece orice iniţiativă are nevoie de avizul Ministerului Justiţiei înainte de a ajunge la Guvern.

„Chiar nu fac polemică cu nimeni. Nu răspund provocării pentru că nu răspund nimănui. (…) Am o bună colaborare cu doamna premier. Afirmaţia nu am auzit-o, dar o înţeleg, Nu putea să spună că: „Veniţi voi, că îl primesc doar de la ministrul Justiţiei, că azi e Toader”. În Guvern nu vine partidul. în Guvern se duce numai ministrul. Care? Ăla care este. (…) Orice proiect, dacă vine la alt minister, nu ajunge în Guvern fără avizul Ministerul Justiţiei, dar poate să fie un proiect cu iniţiativă parlamentară, se cere punctul de vedere Guvernului şi Guvernul cere al Ministerului Justiţiei. Da, dăm avize, avem direcţie, îmi fac opinia mea, discut cu dânşii, fac observaţii, sunt propuneri de tehnică legislativă, sunt observaţii”, a declarat Tudorel Toader la Antena3.

Precizările vin după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a discutat cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader despre un proiect privind amnisitia şi graţierea şi recunoaşte că a fost întrebată de mai mulţi parteneri internaţionali, în special ambasadori, dacă există un asemenea proiect.

“Au existat discuţii legate de acest aspect, dacă dau graţierea în 2018. Mai mulţi dintre ambasadori, dar eu cred că multe din lucrurile pe care le spuneau erau ştiri false care au fost induse. O amnistie nu o dai pentru o persoană, ci pentru că vrei să îndrepţi nişte lucruri”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Cu câteva zile înainte, premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o discuţie informală cu presa, că nu a văzut până în prezent un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, însă nu va accepta un astfel de act normativ dacă nu este asumat de ministrul Justiţiei şi bine analizat de şeful Guvernului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă