20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăTrecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă, anunță...

Trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă, anunță premierul Orban

“Trecem din starea de alertă în starea de alertă maximă”, a anunțat premierul Ludovic Orban, luni dimineață, în deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul a convocat în dimineața zilei de luni, 18 mai, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (pe care îl conduce personal pe timpul stării de alertă), și imediat după aceea, de la ora 8, a convocat o ședință de Guvern.

În această ședință va fi aprobată o Hotărâre de Guvern care va institui starea de alertă în România, pe durata de o lună de zile.

“Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern rămânem în starea de alertă în care avem toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii”, a anunțat, înaintea ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban.

Hotărârea de Guvern privind instituirea stării de alertă se bazează pe prevederile Legii 55/2020, care a fost aprobată de Parlament săptămâna trecută, pe baza unui proiect elaborat de Ministerul Justiției și avizat de Guvernul Orban.

Una dintre principalele prevederi ale noii Hotărâri de Guvern, care se adoptă luni, 18 mai, se va referi la cuantumul amenzilor care se pot aplica pe timpul stării de alertă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă