Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos

Trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă, anunță premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni dimineață, că România intră în "starea de alertă maximă".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.05.2020 - 10:17

"Trecem din starea de alertă în starea de alertă maximă", a anunțat premierul Ludovic Orban, luni dimineață, în deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul a convocat în dimineața zilei de luni, 18 mai, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (pe care îl conduce personal pe timpul stării de alertă), și imediat după aceea, de la ora 8, a convocat o ședință de Guvern.

În această ședință va fi aprobată o Hotărâre de Guvern care va institui starea de alertă în România, pe durata de o lună de zile.

"Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern rămânem în starea de alertă în care avem toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii", a anunțat, înaintea ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban.

Hotărârea de Guvern privind instituirea stării de alertă se bazează pe prevederile Legii 55/2020, care a fost aprobată de Parlament săptămâna trecută, pe baza unui proiect elaborat de Ministerul Justiției și avizat de Guvernul Orban.

Una dintre principalele prevederi ale noii Hotărâri de Guvern, care se adoptă luni, 18 mai, se va referi la cuantumul amenzilor care se pot aplica pe timpul stării de alertă.

Comentarii