Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Toma Petcu, după ce a fost de două ori ministru: "Mi-era foarte greu să o fac şi a treia oară"

Preşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că, după ce a trecut prin două guverne, a simţit că nu mai poate da randamentul maxim şi în al treilea.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2018 - 15:25

"Mi se pare normal nu neapărat să justific, dar să spun de ce nu mai are ALDE Giurgiu ministru la ora actuală. Emoţia numirii de anul trecut a lăsat urme destul de puternice asupra mea (...) Din păcate, unele probleme personale m-au ţinut puţin departe de această calitate ministru, e un minister foarte greu, complicat, cu probleme multiple, istorice, cu un program destul de intens şi, poate, pentru prima dată după 15 ani de când sunt ancorat în viaţa politică, am fost puţin subiectiv şi părtinitor pentru persoana şi familia mea, iar argumentul ca totul să fie bine pentru mine, să păstrez un echilibru între familie, serviciu şi sănătate, este mai puternic ca orice dorinţă a mea sau a unora să rămân pe scaun. Nu este foarte uşor când se schimbă un guvern să încerci să argumentezi şi să convingi premierul că eşti unul dintre ministerele importante şi, ca atare, trecând prin două experienţe în cele două guverne Grindeanu şi Tudose, consider că, cel puţin în acest moment, poate randamentul meu nu ar fi fost maxim", a spus Petcu.

El a subliniat că nu a fost "nicio influenţă politică" în faptul că nu a ajuns ministru şi că se bucură că funcţia va fi ocupată de Anton Anton, care i-a fost profesor la facultate.

"Am făcut-o de două ori, mi-era foarte greu să o fac şi a treia oară, nu e nicio influenţă politică din partea PSD, relaţia mea cu colegii PSD din Parlament este absolut una corectă, normală, principiile de colaborare pe plan local au fost respectate. Mă bucur pentru că în această funcţie va fi domnul Anton, care mi-a fost profesor la facultate", a declarat Toma Petcu.

El a menţionat că retragerea de la ministerul energiei "nu înseamnă şi o retragere din viaţa publică" şi, că, în continuare, activitatea sa politică va fi una "intensă, atât în Parlament cât şi politic".

Totodată, el a afirmat că, în curând, ALDE Giurgiu va avea un reprezentant în Guvern, la nivel de secretar de stat, " pe un domeniu destul de important".

Comentarii

loading...