Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader: Când programul îmi va permite, voi vorbi despre numirea în funcţie a procurorului general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că orice persoană dacă este nemulţumită se poate adresa instanţei, comentând demersul lui Augustin Lazăr care a contestat procedura de revocare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.11.2018 - 11:49

 Toader afirmă că va face mai multe declaraţii despre legalitatea procedurii de numire în funcţie a procurorului general, dosarul de candidat al acestui fiind incomplet la momentul finalizării procedurii de înscriere în cursă pentru ocuparea postului.

”În România, accesul la justiţie este garantat pentru ori şi ce persoană, da? Fiecare, dacă este nemulţumit – şi sigur că dânsul este nemulţumit – are dreptul să se adreseze unui judecător. Sigur că problema este să nu abuzăm de dreptul acestea deşi, din păcate, mulţi abuzează. Eu am plângerea aceea, am citit-o”, a declarat, luni, Tudorel Toader, comentând demersul lui Augustin Lazăr care a contestat procedura de revocare.

Toader a precizat că va face mai multe declaraţii despre legalitatea procedurii de numire în funcţie a lui Augustin Lazăr.

”Astăzi, când programul îmi va permite, voi face o declaraţie mai amplă despre legalitatea peocedurii de numire în funcţia de procuror general – a procedurii, în general – dar acum, dacă vreţi, vă fac doar o referire. Uitaţi-vă pe anunţul de selecţie pentru procuror general. Acolo se prevăd condiţiile legale. Pe data de 16 martie  2016, când s-a închis termenul de înscriere dosarul candidatului Lazăr avea 2 piese – declaraţia de intenţie prin care declara că vrea să fie procuror general şi un CV. Nu exista nimic în plus. Comparaţi cererea şi CV-ul şi cu cerinţa din anunţul de declanşare a procedurii, care nu pică”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Acesta a reiterat ideea că nu l-ar fi numit în funcţie pe Augustin Lazăr dacă ar fi fost ministru al Justiţiei la momentul respectiv.

”Eu vă repet: dacă eu eram ministrul al Justiţiei la momentul acela spuneam: «Câte dosare avem?» «Patru». «Sunt complete?». «Nu». «La revedere». Nu mă apuc eu ca ministru să caut să-i completez dosarele unuia dintre candidaţi”, a mai spus Toader.

Procurorul general Augustin Lazăr a contestat, vineri, în instanţă raportul de evaluare întocmit de către Tudorel Toader, şi care stă la baza procedurii de revocare pe care a demarat-o ministrul Justiţiei.

De asemenea, Toader a cerut la Ministerul Justiţiei oprirea procedurii de revocare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 24 octombrie, că declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional. Toader a prezentat un raport de evaluare care cuprinde 20 de puncte, cum a fost şi la evaluarea fostei şefe a DNA.

Comentarii

loading...