9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăPoliticăTăriceanu spune că decizia CCR nu va influenţa MCV-ul

Tăriceanu spune că decizia CCR nu va influenţa MCV-ul

„Mă voi referi la declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care a promis că va ridica Mecanismul de Cooperare şi Verificare până la sfârşitul anului. Eu îl cunosc pe Juncker şi este un om foarte serios şi cu o mare experienţă politică. Un conflict constituţional care este reglat până la urmă sau decis de CCR nu are ce să influenţeze Mecanismul de Verificare şi Cooperare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, într-o emisiune difuzată vineri seară de postul Digi 24.

Întrebat dacă în luarea deciziei de ridicare a MCV de către Comisia Europene nu va cântări şi reforma legilor Justiţiei din România, Tăriceanu a răspuns: „Suspiciunile trebuie să fie bazate fapte şi pe realităţi şi după ce pachetul de legi de reformă ale justiţiei a făcut toate navetele posibile de la fiecare instituţie, de la Parlament la CCR, de la preşedintele României la CCR, a fost verificat şi paraverificat, cred că în final aceste suspiciuni care erau alimentate într-o manieră regretabilă de o serie de oameni din România cred că s-au ridicat până la urmă. Sper cel puţin ca oamenii să vadă şi să se bazeze pe fapte şi realităţi şi nu pe impresii.”

 
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a primit spre aprobare, în şedinţa de marţi a Biroului Permanent, o înştiinţare de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la următorul control al Comisiei Europene, din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), care va avea loc între 25 şi 27 iunie. Acesta a anunţat că din partea Senatului a fost desemnat senatorul PSD, Robert Cazanciuc, pentru a face parte din Comisia MCV care va pregăti materialul pe care îl va prezenta Comisiei Europene (CE).

 
 
 

Comisia Europeană nu comentează deciziile curţilor naţionale, dar monitorizează lupta anticorupţie prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie, a declarat joi un purtător de cuvânt al CE.

„Nu comentăm pe tema deciziilor curţilor naţionale. Aşa cum se cunoaşte, lupta anticorupţie este o zonă evaluată în mod regulat de Comisie prin intermediul MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare-n.r.)”, a transmis un purtător de cuvânt al CE.

 

Cele mai citite

Subvenții în cuantum de 126 de milioane de euro pentru agricultura ecologică. Când se fac plățile

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că aproape 126 de milioane euro au fost autorizate pentru plata subvenţiilor acordate fermierilor în agricultura ecologică...

Proiectul plafonării RCA, republicat de Ministerul Finanțelor. Prețurile sunt înghețate la nivelul din februarie 2023

Ministerul Finanţelor a publicat luni un nou proiect de HG privind stabilirea tarifelor de primă maxime de către societăţile de asigurare care practică RCA...

Victoria, singura opțiune cu Belarus. Statisticile sunt de partea României

România o înfruntă mâine pe Belarus, de la ora 21:45, pe Arena Națională, în al doilea meci din cadrul preliminariilor Campionatului European de Fotbal...
Ultima oră
Pe aceeași temă