15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: România şi Portugalia împărtăşesc abordări similare

Tăriceanu: România şi Portugalia împărtăşesc abordări similare

Joi, la întâlnirea cu ambasadorul Republicii Portugheze, Fernando Teles Fazendeiro preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat faptul că România şi Portugalia împărtăşesc abordări similare, pro-europene.

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis, joi de Agerpres, Călin Popescu-Tăriceanu l-a felicitat pe Fernando Teles Fazendeiro pentru numirea ca ambasador în România şi l-a asigurat de sprijinul Senatului în demersurile de promovare a relaţiilor bilaterale româno-portugheze.

Tăriceanu a evidenţiat importanţa consolidării dialogului bilateral prin consultări cu privire la problematica actuală la nivelul UE, diplomaţia parlamentară fiind o componentă importantă în acest demers.

În cadrul întâlnirii, Tăriceanu a menţionat importanţa intensificării dialogului bilateral şi a diversificării cooperării dintre România şi Portugalia, în beneficiul comun al celor două ţări.

El a arătat că, în România, cultura portugheză este cunoscută şi apreciată şi că programele de schimburi culturale între cele două popoare, inclusiv prin intermediul acţiunilor organizate de Institutul Cultural Român din Lisabona, contribuie la cunoaşterea reciprocă, întărirea solidarităţii, precum şi la dezvoltarea relaţiilor bilaterale în alte domenii de cooperare sectorială.

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă