Foto: Facebook

Tăriceanu cere votarea moțiunii de cenzură, după ce CCR a respins sesizarea venită de la Guvern

Președintele ALDE, senatorul Tăriceanu, consideră că ar fi necesară votarea moțiunii de cenzură, după ce CCR a respins, marți, sesizarea primită din partea Guvernului Orban.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.09.2020 - 17:17

"Suntem în situaţia în care nu numai decizia CCR, dar şi analiza şi abordarea politică ar presupune votarea neîntârziată a moţiunii", a declarat, marți, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Declarația acestuia intervine după ce, marți, Curtea Constituțională a anunțat că respinge sesizarea primită din partea Guvernului Orban privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament. Guvernul reclama faptul că PSD a inițiat o moțiune de cenzură în perioada în care Parlamentul era în vacanță și lucra în sesiune extraordinară.

Cabinetul Orban a depus sesizare la CCR încă din acel moment. Între timp însă, Parlamentul n-a mai supus la vot moțiunea de cenzură, întrucât, la momentul stabilit pentru vot, în Parlament nu era asigurat cvorumul.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD în luna august s-a numit "Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor".

Comentarii