12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăStatele Unite vor renunța să ceară vize pentru români "cât mai curând...

Statele Unite vor renunța să ceară vize pentru români “cât mai curând posibil”

Administrația Biden ar dori ca Statele Unite să suspende sistemul de vize pentru români “cât mai curând posibil”, a declarat, la București, un înalt reprezentant al Departamentului de Stat, ambasadorul Dereck Hogan.

Dereck Hogan a venit în România pentru a reprezenta Statele Unite la o nouă rundă a Dialogului Strategic România – SUA. Reuniunea româno – americană s-a desfășurat la data de 14 martie 2023. Din partea României, la această reuniune a participat secretarul de stat Iulian Fota.

Programul Visa Waiver este cel prin care guvernul Statelor Unite suspendă obligativitatea vizelor pentru o serie de țări. România solicită, de mulți ani, să fie inclusă în programul Visa Waiver.

„Statele Unite sunt angajate să sprijine România să se alăture programului Visa Waiver cât mai curând posibil”, a declarat, la București, ambasadorul Hogan. Pentru ca acest lucru să fie aplicat, România ar trebui să respecte două cerințe. Prima ar fi aceea ca România să transmită către SUA informații care să diminueze riscurile terorismului. A doua cerință este scăderea ratei de respingere a cererilor de viză solicitate de către cetățeni români.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă