26.5 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăPoliticăSondaj / Ion Lungu pierde primăria Sucevei după 16 ani

Sondaj / Ion Lungu pierde primăria Sucevei după 16 ani

Pe fondul dominației liberale, Dan Ioan Cușnir (PSD) este foarte aproape de o victorie importantă la primăria municipiului Suceava.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la începutul acestei săptămâni de o casă de sondare din București, Cușnir se află în cvasi-avantaj, conducând cu 31% din intenția de vot, față de Ion Lungu, care are 29%. Nici în cele mai negre coșmaruri Ion Lungu nu se vedea căzând sub pragul de 30%, dar absența sa din campanie, evitarea întâlnirilor cu electoratul și a dezbaterilor televizate au dezamăgit publicul sucevean. Deși, înainte de campanie, actualul primar era cotat cu o intenție de vot mult peste cea a contracandidaților, așteptările privind eșecul său la alegeri erau destul de mari. Lungu era bine situat în sondaje numai pentru că nu avea un contracandidat de calibru. Prestația ireproșabilă a lui Dan Ioan Cușnir în timpul campaniei i-a convins pe suceveni că există o alternativă reală. Din acel moment, Lungu a început să scadă. Duminică, o mobilizare la vot a electoratului din municipiului Suceava i-ar asigura lui Cușnir o victorie meritată.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă