9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăSenatul, punct de vedere legat de un conflict între Parchetul ICCJ și...

Senatul, punct de vedere legat de un conflict între Parchetul ICCJ și Parlament

“Am aprobat punctul de vedere pe care Senatul îl va trimite Curţii Constituţionale în legătură cu conflictul juridic de natură constituţională între Parlament şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu protocoalele secrete. Ni s-a solicitat un astfel de punct de vedere pe care avem obligaţia să îl trimitem Curţii Constituţionale”, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat dacă există un conflict de natură constituţională între Parchetul de pe lângă ÎCCJ şi Parlament, Tăriceanu a afirmat: “Sunt în situaţia de prelua punctul de vedere formulat de Comisia pentru constituţionalitate care susţine acest punct de vedere”.

Curtea Constituţională a României a înregistrat pe 8 octombrie sesizarea venită din partea Camerei Deputaţilor privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public, au precizat pentru AGERPRES oficiali ai CCR.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a sesizat pe 8 octombrie Curtea Constituţională pentru soluţionarea unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public, pe tema protocolul SRI – Parchetul General, potrivit unor surse parlamentare.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă