10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăS-ar putea înființa Registru public al lucrătorilor cu Securitatea. Barna susține ideea

S-ar putea înființa Registru public al lucrătorilor cu Securitatea. Barna susține ideea

Registrul ar urma să oblige CNSAS să arate legăturile de rudenie până la gradul al treilea cu aceştia.

Năsui a explicat în plen că tatăl său nu a avut nicio legătură cu Securitatea, ba chiar a primit o condamnare în 1987 pe motiv că refuză să revină în România.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că susţine, fără rezerve, proiectul de lege iniţiat de Claudiu Năsui în Parlament care prevede înfiinţarea unui Registru al lucrătorilor cu Securitatea şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi şi funcţii publice. „Pesedişti, votaţi? Aveţi curaj să vă uitaţi în oglindă?”, i-a întrebat vicepremierul pe social-democraţi.

„Am fost în Senat alături de colegul meu Claudiu Năsui care a răspuns acuzaţiilor absurde venite din partea PSD. Un PSD tot mai disperat după ce a fost decuplat de la conducta cu bani publici. Claudiu a demontat calm şi elegant fiecare dintre acuzaţii.

Le-a amintit apoi ce dezastru au lăsat în urmă şi cum se opun cu îndârjire oricărei reforme în beneficiul oamenilor şi economiei româneşti. Şi a mai făcut ceva. Le-a pus pesediştilor în faţă o oglindă în care ei refuză să privească de 30 de ani încoace. Aceea a relaţiilor pe care acest partid le are cu fosta securitate.

 Concret, azi, Claudiu a depus la Parlament un proiect de lege privind înfiinţarea unui registru al lucrătorilor securităţii şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi şi funcţii publice. Cu ajutorul CNSAS vom putea vedea aceste legături până la gradul III. E un proiect pe care îl susţin fără rezerve. Pesedişti, votaţi? Aveţi curaj să vă uitaţi în oglindă?”, a scris Dan Barna marţi pe Facebook.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă