Deputatul Matei Dobrovie

Rusia alocă cinci miliarde de dolari pentru propagandă. România trebuie să se apere

Rusia alocă cinci miliarde de dolari pe an pentru propagandă, una dintre țintele acesteia fiind Republica Moldova, avertizeză deputatul Matei Dobrovie (PNL), fost jurnalist.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2021 - 12:02

Rusia lui Vladimir Putin cheltuie anual cinci miliarde de dolari pentru propaganda pe care o duce, inclusiv în Republica Moldova, dezvăluie deputatul Matei Dobrovie. Acesta consideră că România "trebuie să își asume contracararea acestei propagande măcar în Republica Moldova, susținând financiar mass-media autohtonă".

Concret, deputatul Dobrovie propune un ”Fond pentru Cooperare și Coeziune Mass-media România – Republica Moldova”, care să compenseze "informațiile îngrijorătoare legate de faptul că în proporție de 90% din televiziunile cu acoperire națională sunt controlate politic de oligarhi și forțe pro-ruse, iar 70% din piața publicitară este controlată direct de către politicianul controversat Vladimir Plahotniuc".

"Aceste resurse media sunt folosite pentru manipularea opiniei publice, inclusiv în tentativa de a discredita Uniunea Europeană și valorile sale fundamentale: democrația, statul de drept și drepturile fundamentale. Manipularea mediatică are efecte negative asupra direcției europene a Republicii Moldova", precizează deputatul Matei Dobrovie.

Conform propunerii acestuia, Agenția RoAid ar trebui să aloce un buget total de un milion de euro pentru ”Fondul pentru Cooperare și Coeziune Mass-media România – Republica Moldova”.

Comentarii